Bekymret for far, skal jeg gøre noget? - Novavi Ung Revers

Spørgsmål til brevkasse

Spørg Ung Revers

Bekymret for far, skal jeg gøre noget?

Jeg har i flere år gået med bekymringer vedrørende min far.

Jeg har i længere tid vidst at han har drukket. Han drikker rødvin til aftensmaden og om aftenen, hvor jeg egentlig ikke ser det store problem. Men jeg ved også at han blandt andet drikker på sit hjemmekontor. Han har en papvin under skrivebordet, og jeg kan høre, når han engang imellem hælder noget rødvin op i sin kaffekop.

Jeg har svært ved at sige eller at gøre noget, og når jeg prøver at vise ham, at jeg har set ham gøre det og prøver at gøre det klart for ham, stopper han bare med det samme, og lader som om intet er sket. Men det fortsætter stadig. Jeg ved ikke hvor meget han drikker, og er derfor i tvivl om mine bekymringer og problemer bare er noget jeg selv skaber i mit hovede.

Jeg ser måske mere bare et problem i dét at han skjuler det. Mine forældre ryger også i smug, selvom jeg er ret sikker på, at de godt ved, at de ryger. Når min mor går ud om aftenen for at ryge, går min far ud i køkkenet for at hælde mere vin op i sit glas, for derefter at drikke tilsvarende mængde, så man ikke kan se, hvor meget han har drukket. Det går mig på, at jeg er den eneste der ved hvad der egentlig foregår, da han ligesom skjuler det godt.

Spørgsmål fra Anonym (pige). Besvaret af Ung Revers 17. november 2021

Svar fra Ung Revers

Tusind tak for din henvendelse! Du har gjort det helt rigtige ved at henvende dig til Ung Revers, som er et sted hvor vi hjælper rigtig mange børn og unge i din situation – og jeg er helt sikker på, at vi også kan hjælpe dig!
Du har skrevet et meget fint brev, hvor det er tydeligt at høre, at du er en sød og omsorgsfuld pige, der gør dig mange tanker om din familie. Jeg kan høre, at du er en pige der løfter et stort ansvar, og jeg er ikke i tvivl om, at du gør det rigtig godt. Men alligevel er mit bedste råd til dig, at du ikke længere skal være alene om at løfte opgaven, men at du skal have noget hjælp fra nogle voksne, evt. fra Ung Revers, hvor vi arbejder med at hjælpe børn og unge, der vokser op i familier, hvor der bliver drukket på en måde, der gør børn utrygge.
I Ung Revers er vi rigtig gode til at også at tage os omsorgsfuldt af de voksne, så børn kan læne sig trygt tilbage.
Du skriver på et tidspunkt i dit brev, at det hele måske er noget der foregår oppe i dit hoved. Til det vil jeg gerne understrege, at det er jeg sikker på, at det ikke er. Derimod tænker jeg, at du reagerer helt normalt på nogle usunde forhold i din familie. Du skriver også, at du ikke vil skabe konflikt, og her vil jeg understrege, at det ikke er dig der skaber konflikt. En af konflikterne i din familie består bl.a. i, at i har svært ved at tale sammen, og det er noget vi kan hjælpe jer med i Ung Revers.

Til dit spørgsmål om, hvad du skal gøre, håber jeg, at du vil tage kontakt til Ung Revers, så vi kan hjælpe dig og din familie godt videre. Det har store konsekvenser for et barn, at være utryg i sin egen familie.
Du er meget velkommen til at ringe til mig på: 23 69 76 21 Ung Revers ligger i mange byer, og sammen finder vi ud af, hvor vi ligger tættest på, hvor din familie bor. Er du 18 år eller derover kan du også komme alene.

Jeg ønsker dig alt det bedste og håber at høre fra dig.

Kærlig Hilsen Tina
Ung Revers

Seneste spørgsmål i brevkassen

Har du et spørgsmål?

Skriv til os omkring dine bekymringer eller spørgsmål, hvis dine forældre drikker eller tager stoffer.

Chat
Ung Revers