Bror på stoffer - Novavi Ung Revers

Spørgsmål til brevkasse

Spørg Ung Revers

Bror på stoffer

Min bror har været på stoffer for noget tid siden, og det ødelagde familien helt! Den eneste som holdte os sammen var min morfar, men han er dsv gået bort.
Nu kan vi derfor ikke ses samlet. Min største bror vil ikke acceptere min anden bror (ham der har været på stoffer). Min bror som har været på stoffer, han har ikke haft en nem barndom, og jeg er stolt over, at han er kommet ud af stofferne. Men det er kun min mor og jeg, som vil være derfor ham.

Hvad skal jeg gøre?

Jeg har ikke en rigtig famile. Og hvis jeg vælger at være der for min bror, så vil jeg ikke kunne være med resten af min familie.

Spørgsmål fra Anonym (pige). Besvaret af Ung Revers 25. maj 2021

Svar fra Ung Revers

Kære dig til bror på stoffer,

Aller først, tak for din henvendelse. Der er ikke noget nemt svar på din situation. Jeg kan høre du har haft en fantastisk morfar, der har været god til at holde sammen på familien, et kæmpe ansvar, som du nu prøver at løfte – men som intet barn kan holde til at løfte. Når én i familien har et misbrug, lider hele familien.

Når vi lider, reagerer vi meget forskelligt. Nogle trækker sig tilbage for at passe på sig selv, andre får lyst til at handle og løse problemerne, nogle flygter. Det du kan stole på er, at din bror (som ikke vil se din anden bror) gør som han kan. Din brors reaktion handler ikke om, at han er følelseskold eller tarvelig, men han kan ikke gøre andet på nuværende tidspunkt. Måske fordi han har været rigtig bange og rigtig ked af det, og er bange for at blive såret igen. Måske følelser du selv kender.

Du skriver, at det ikke er muligt at være der for begge dine brødre. Vil det være muligt for dig at snakke med din bror om, hvor vigtigt det er, at i accepterer hvordan i hver i sær har det, så i bliver ved med at have hinanden. Jeg ved, at det kan være svært at tale sammen, når vi ikke er enige og ikke forstår hinanden. Og jeg tror derfor, det kunne være en god ide for jeres familie at få nogle til at hjælpe jer.

I Ung Revers arbejder vi også med familier, og vi ved en masse om, hvad det gør ved familier, når der har været misbrug. Jeg blev rigtig glad da jeg læste, at din bror er kommet ud af sit misbrug og Jeg blev meget berørt at din henvendelse, da den fortæller mig, hvilke hårdt arbejde du er på. Og det synes jeg ikke du skal stå alene med, for der er hjælp at hente.

Du er meget velkommen til at skrive eller ringe til mig i Ung Revers.

Seneste spørgsmål i brevkassen

Har du et spørgsmål?

Skriv til os omkring dine bekymringer eller spørgsmål, hvis dine forældre drikker eller tager stoffer.

Chat
Ung Revers