Drikker mere efter overgreb - Novavi Ung Revers

Spørgsmål til brevkasse

Spørg Ung Revers

Drikker mere efter overgreb

Jeg blev udsat for et seksuelt overgreb for et år siden men jeg er begyndt at drikke mere siden er det normalt?

Spørgsmål fra Freja (pige). Besvaret af Ung Revers 10. februar 2020

Svar fra Ung Revers

Hej Freja

Tak for dit spørgsmål og for at du deler din oplevelse med os. Det du har været udsat er meget krænkende og ydmygende og det er absolut ikke okay. Det er altså helt naturligt og meget sundt at du reagerer på det, det ville være unormalt hvis ikke du gjorde.

Det, at du får lyst til at drikke det væk, er også en almindelig måde at reagere på, men måske ikke så sund, hvis du forstår. Mange unge fortæller mig, at når de drikker får de fred for deres tanker og følelser. Og netop det du har været udsat for, sætter mange grimme tanker og følelser i gang, så jeg forstår godt dit behov for at glemme, men i al min omsorg til dig, vil jeg gerne sige, at sådan en oplevelse ikke går væk af sig selv, og når du drikker risikerer du at forstærke dine negative tanker og på sigt få det værre.

Har du mon talt med nogle andre om din oplevelse eller går du med det helt alene? I så fald er mit bedste råd til dig, at tage fat i en god ven eller en voksen, som du har særlig tillid til, og se om du har mod på at tale med ham eller hende omkring det. Jeg ved at det er skamfuldt og flere unge har sagt til mig, at de også føler skyld. Jeg har fra en anden ung pige, som også er blevet krænket, hørt at hun bruger mange tanker på at finde ud af om hun kunne have gjort noget anderledes. Det er derfor vigtigt for mig at sige, at det der er sket for dig, intet har med dig at gøre!!!

Der er sket en forbrydelse i mod dig, og det er alvorligt og ulovligt. Din krop er din egen, og den bestemmer du over. Har du brug for det, hjælper vi dig gerne videre til at få den hjælp du har brug for. Du kan finde vores afdelinger her på siden. Du er også meget velkommen til at skrive til os igen, enten via brevkassen eller via vores chat der har åbent hver mandag fra kl. 16.00 – 18.00. Endnu engang tak for din henvendelse – og dit mod til at fortælle om din oplevelse.

Bedste hilsner
Tina fra Ung Revers

Seneste spørgsmål i brevkassen

Har du et spørgsmål?

Skriv til os omkring dine bekymringer eller spørgsmål, hvis dine forældre drikker eller tager stoffer.

Chat
Ung Revers