Chat
Ung Revers

Novavi Ung Revers

FOR FORÆLDRE

Hvem er det, der er forkert?

Når flasken flytter ind i din familie sker der noget skørt. Det er som om, alle rundt om flasken kommer til at føle sig forkerte og ikke gode nok. Men virkeligheden er at det er flasken, der er galt på den.

Mange har været til psykolog før

Mange har været ved psykolog før, hvor de er blevet spurgt: Hvordan har du det med det? Hvad tænker du, hvad mærker du, hvad føler du? Og det ved de ikke, for de kan ikke mærke sig selv. Når vi fortæller om “flasken i midten” og om, hvilke konsekvenser det har at vokse op i en familie med rus, tager vi styringen. Det letter dem, at de ikke selv skal opfinde den dybe tallerken. Og de bliver berørt af at se, at vi har ord for, hvordan de har det.

Kim, behandler i Ung Revers.

Selvom flasken både kan være gemt væk eller stå fremme på bordet, så fylder den næsten alt for den forælder der drikker. Det er som om flasken får førstepladsen i den forælders liv. Mor kommer ikke til din teateraften på skolen, fordi hun har drukket for meget… Far begynder at komme senere hjem fra arbejde, så han kan nå at drikke i bilen inden han kommer hjem til jer… Den aften du har skændes med din kæreste, er mor for træt til at tale med dig om dine følelser, fordi hun har drukket hele dagen… Og det er her det bliver skævt.

Du har i virkeligheden brug for at være på førstepladsen i dine forældres liv. Og når du hele tiden oplever, at der noget der vigtigere end dig, så kommer du til at føle, at du ikke er vigtig nok. 

Det er måske ikke sådan en følelse eller tanke, der er tydelig for dig. Men den hemmelige konklusion i din hjerne er, at ”når jeg hele tiden bliver valgt fra, er det fordi jeg ikke er værdifuld nok”. Det er sådan vores hjerne fungerer.

Du kommer til at føle, at du ikke er god nok. Hele tiden og alle steder. Men virkeligheden er, at det er flasken der er forkert. Det er den, der er galt på den. Og det er den, der ikke hører hjemme i din familie.

Jeg er bare en idiot
“Mange tænker: Det er min egen skyld, jeg er bare en idiot. Hvorfor overreagerer jeg sådan? Hvorfor kan jeg ikke bare gøre det anderledes? Og vi kan mærke en kæmpe lettelse, når de finder ud af, at de faktisk er normale. At det kan relateres til, at de tidligere har forsøgt at beskytte sig selv.”
 
Kim, børne- og ungebehandler, Ung Revers

TAGS
Ungefortælinger  Gruppeforløb

Læs også

Her kan du læse historien om en ung mand som kom af med klumpen i maven

Klumpen i maven

Anders fik hjælp i Ung Revers til at komme af med klumpen i maven.

Min mor er kvartalsdranker og jeg søgte hjælp hos Ung Revers

Min konstante hovedpine

Kecia troede hendes konstante hovedpine stammede fra en hjernerystelse. Læs om hendes forløb i Ung Revers, hvor hu…

Hos Ung Revers har vi individuelle forløb og gruppeforløb

Sådan var det at gå i gruppeforløb

Maria Nanna startede i et forløb i Ung Revers. Hun oplevede hendes egne fordomme om, børn af stof- eller alkohol…

Information vedr. Corona-virus

Vi har nu åbent for samtaler. Din behandler vil orientere dig om de begrænsninger, der evt. kan påvirke dig.
Du finder kontaktinformationer under kontakt i menuen. Har du symptomer på virus, skal du IKKE møde til samtaler. Husk at du også kan chatte med os eller skrive til brevkassen.
Hilsen Novavi Ung Revers