Chat
Ung Revers

Novavi Ung Revers

FOR FORÆLDRE

Hvem kan smide flasken ud?


Når du begynder at mærke, hvor mange problemer flasken tager med, når den flytter ind i din familie, vil du gøre alt for at få den ud. Virkeligheden er bare, at der kun er én, der kan smide flasken ud

Sammen med flasken kommer afhængighed

Det er en kompliceret størrelse. Men kort fortalt er det sådan, at når din forælder har hængt ud med flasken i for lang tid, gør flasken sig uundværlig. Det betyder, at din forældres krop, tanker eller følelser bliver overbevist om, at de ikke kan leve uden flasken. Den overbevisning er så stærk, at din forælder vil gøre alt for at fortælle sig selv og andre, at flasken ikke er et problem. For hvis din forælder skulle erkende hvor stort et problem flasken er, ville hun også blive nødt til at bede om hjælp til at få den ud af huset.

Du forsøger at få det hele til at fungere

Det der tit sker er, at du kan mærke og se, hvor problematisk flasken er. Og du begynder at gøre alt for at få den ud. Du tømmer måske alle de flasker der i huset… du råber af din far, at nu må det stoppe… du prøver måske at få alting til at glide derhjemme, så din mor ikke har brug for at dulme stressen med flasken… Det er bare sådan, at intet du gør, siger eller ikke siger kan få flasken ud.

Det er kun den, der har inviteret flasken ind i jeres hjem, der kan smide den ud.

Små voksne

“Mange børn og unge bliver vant til at tage kontrol og styring, når rusen var på spil derhjemme. Flere må ud og skaffe penge til mad den 5. i måneden, når mor er færdig med at være glad, fri og sjov og i stedet bliver aggressiv. Så er det dem, der skal trøste og skifte sengetøj. De bliver små voksne og får ikke lært at mærke sig selv, fordi de hele tiden har deres opmærksomhed andre steder – hos andre. Og det bliver let et mønster, som følger dem senere i livet, så de ikke får lært, hvad de selv har lyst til.” 
 
Gerda, Børne- og ungebehandler, Ung Revers.
 

TAGS:
Viden om

Læs også

Ung Revers står klar til at hjælpe unge mennesker som har rusmidler tæt inde på livet

At få lov til at elske sin mor

Claus og hans drenge gik i behandling i Ung Revers for at få talt om, hvordan det er at have en forælder, der drik…

Du kan få psykologhjælp hos Ung Revers hvis du har behov for at tale med nogen om alkoholproblemer i hjemmet

Hvem er det, der er forkert?

Når fasken flytter ind i din familie sker der noget skørt. Det er som om, alle rundt om flasken kommer til at føl…

Min mor er kvartalsdranker og jeg søgte hjælp hos Ung Revers

Min konstante hovedpine

Kecia troede hendes konstante hovedpine stammede fra en hjernerystelse. Læs om hendes forløb i Ung Revers, hvor hun…