Chat
Ung Revers

Novavi Ung Revers

FOR FORÆLDRE

Jeg troede ikke, jeg havde brug for hjælp


Er det slemt nok? Har jeg brug for hjælp? Spørgsmål du måske også har

Jeg startede i individuelt forløb i Ung Revers  og så i et gruppeforløb, hvor jeg mødte andre unge med en barndom der mindede om min egen. I min gruppe var vi omkring syv deltagere, som alle sammen var nogenlunde samme alder. Vi mødtes i gruppen en gang hver anden uge i cirka fire måneder. Hver gang var der et nyt tema på programmet og alle temaerne hang sammen. Temaerne varierede fra at fortælle om ens opvækst, til overlevelsesstrategier, til arbejdspunkter for fremtiden.

”Jeg troede, at jeg ville møde unge med et misbrug selv. Unge med et udseende, der skilte sig ud fra mængden, eksempelvis mange piercinger eller en vild hårfarve, måske skaldet, måske tatoveringer. Hvad jeg mødte, var helt almindelige unge mennesker, som mig selv. Man kunne ikke se på dem, at de kom fra en alkoholisk familie.”

Maria Nanna, 19 ÅR

Jeg var klar på, at jeg ville møde stereotypen af børn fra alkoholiske hjem. Jeg ved ikke, hvor jeg har fået den ide om, at børn, fra et alkoholisk hjem, så ud på en bestemt måde, opførte sig på en bestemt måde. Jeg troede, at jeg ville møde unge med et misbrug selv. Unge med et udseende, der skilte sig ud fra mængden, eksempelvis mange piercinger eller en vild hårfarve, måske skaldet, måske tatoveringer.

Hvad jeg mødte, var helt almindelige unge mennesker, som mig selv. Man kunne ikke se på dem, at de kom fra en alkoholisk familie. Hvis jeg havde mødt dem ude på gaden, så havde jeg aldrig gættet, at de kom fra en familie med alkohol. Det er en realitet, man kan ikke se på folk og regne ud, at de har haft en svær opvækst eller har problemer i hjemmet.

I  gruppen mødte jeg seks andre helt normale og velfungerende unge. Det var her, det gik op for mig, at mange af mine tætteste veninder, egentlig ikke kendte til min barndom. Selvom jeg ofte er sammen med dem, så har de ikke lagt mærke til, at jeg havde nogle problemer grundet min barndom.

”Jeg ved ikke, hvorfor det er så svært, for jeg er ikke flov over min barndom (længere), min barndom definerer ikke mig, men den er en del af, hvem jeg er.”

NANNA MARIA, 19 ÅR

Gruppe forløb i Ung Revers

Du møder andre unge i gruppeforløbet i Ung Revers. 
 
Gruppens størrelse kan variere, men vi er mellem 6 og 11 deltager. Det er de samme der kommer til at deltage hver gang. I alt mødes du med gruppen 1 gang hver 14 dag, i alt 10 gange.
 
 

Ligesom jeg ikke kunne se på min Ung Revers gruppe, at vi delte en lignende opvækst, så kan min veninder heller ikke se, at jeg har haft en opvækst præget af en alkoholafhængig mor. Man bliver selv nød til at snakke åbent om det, for at folk kan se, at man har haft en anden barndom end andre har. Man er selv nød til at lukke folk ind, hvilket også kan hjælpe til at nedbryde tabuet om alkoholmisbrug. Jeg ved, hvor svært det er at fortælle folk, hvilken barndom jeg har haft. Jeg lærte i gruppen, hvordan jeg kan fortælle om min barndom, nu skal jeg så finde modet til det. Jeg ved ikke, hvorfor det er så svært, for jeg er ikke flov over min barndom (længere), min barndom definerer ikke mig, men den er en del af, hvem jeg er.

At gå i gruppe har været noget af det bedste for mig. Jeg skal snart  i gang med mit andet gruppeforløb indenfor de næste par måneder. Gruppe er nok det bedste, jeg oplevede i Ung Revers. Når man kommer i gruppe, møder man andre unge mennesker, og så føler man sig pludselig ikke så alene længere. Man skaber nye venskaber, hvor begge parter kender til og forstår hinandens barndom og det betyder alt.

Skrevet af Maria Nanna, 19 år.


TAGS
Ungefortælinger    Gruppeforløb

Læs også

Læs historien om en ung kvinde som er vokset op i en familie med misbrug og ikke følte sig god nok til sin kæreste

Følte sig ikke god nok til kæresten

Frygten for at blive såret og følelsen af ikke at være god nok, betød at kæresten blev skubbet væk.

Min mor er kvartalsdranker og jeg søgte hjælp hos Ung Revers

Min konstante hovedpine

Kecia troede hendes konstante hovedpine stammede fra en hjernerystelse. Læs om hendes forløb i Ung Revers, hvor hu…

Når flasken flytter ind påvirker det hele familien og du kan søge hjælp hos Novavi

Hvem kan smide flasken ud?

Når du begynder at mærke, hvor mange problemer flasken tager med, når den flytter ind i din familie, vil du gøre a…

Information vedr. Corona-virus

Vi har nu åbent for samtaler. Din behandler vil orientere dig om de begrænsninger, der evt. kan påvirke dig.
Du finder kontaktinformationer under kontakt i menuen. Har du symptomer på virus, skal du IKKE møde til samtaler. Husk at du også kan chatte med os eller skrive til brevkassen.
Hilsen Novavi Ung Revers