Hans misbrug er kun blusset op - Novavi Ung Revers

Spørgsmål til brevkasse

Spørg Ung Revers

Hans misbrug er kun blusset op

Kære brevkasse,

Min far har hele mit liv røget en masse hash.
Fornyligt indrømmede han selv, at det var blevet for meget.
Han lovede at skrue ned, men jeg kan mærke at han hele tiden er skæv.
Han ryger bare mere og mere. Mine forældre er skilt og min mor har ikke problemer med stoffer eller lign. men hun vil ikke rigtig have kontakt til min far (De blev skilt for 15år siden)
Jeg føler, at han ryger fordi han ikke kan magte at have mig der hjemme…
Jeg føler, at det ville være en lettelse, hvis jeg kunne forsvinde helt væk.
Jeg har valgt at flytte i min egen lejlighed (En form for forældrekøb) men jeg er også bange for at efterlade ham alene.
Jeg er bange for, at han ikke kan klare sig selv, men alligevel føler jeg bare at jeg står i vejen for ham når jeg er derhjemme.

Spørgsmål fra Anonym (pige), 17 år. Besvaret af Ung Revers 21. december 2021

Svar fra Ung Revers

Kære du

Tak for dit brev og for at dele dine bekymringer. Jeg ved, der er mange unge, som kan genkende de ting du beskriver. Det er nemlig helt almindeligt, at man som barn/ung vender tanker og følelser indad og tror, at det er ens selv, der er noget i vejen med. Er det min skyld, at far ryger sig skæv? Jeg er også bare i vejen… Det var også bedre, hvis jeg ikke var her, så ville far ha det meget bedre… Men tro mig, det er ikke din skyld! Og ligegyldigt hvad du gør, bliver boende/flytter ud, så vil det ikke ændre noget.

Din far er desværre blevet afhængig af hashen. Hans rus-hjerne er konstant påvirket og det betyder, at han ikke tænker ”fornuftigt” og at hans følelser kommer til at dreje sig om hans egne behov og mindre om andres (dine f. eks.). Det er hashen, der styrer og har “kuppet” hans hjerne. Det betyder ikke, at han ikke elsker dig, han har bare svært ved at vise det, når hashen står i vejen. J

eg kunne forestille mig, at han faktisk er enorm ked af det og skammer sig over ikke at være den far, han gerne vil være. Du skriver, at din mor ikke har ønsket at have kontakt med din far efter skilsmissen. Så jeg tænker, du har været meget alene om at være sammen med din far og med de bekymringer du har for ham. Du kan spotte med det samme, at han er skæv, og hvordan han har det. Dine følelsers ”antenner” er konstant på arbejde – og det trætter og tapper en for energi. Sammen med de bekymringer du går rundt med. For selvfølgelig elsker du din far, det er hans rus du ikke han lide. Det er bare ikke noget et barn/ung kan klare. Det er kun din far, som kan beslutte sig for at række ud, ligesom du gør nu, og bede om hjælp. For der er hjælp at få.

Jeg synes, det er en meget klog beslutning, du har taget ved at flytte ud for dig selv. Du bliver nødt til at passe på dig selv. Du kan ikke ”redde” din far. Hvis du har mod på det, synes jeg, du skal fortælle ham, hvordan du har det. At du bekymrer dig for ham, men at det er hans ansvar alene at bede om hjælp. Han vil nok have svært ved at lytte, men han har erkendt overfor dig, at han ryger for meget. Også selv om det måske bare var den ene gang.

Jeg vil også anbefale dig at tage kontakt til os – det kan du gøre enten via vores sms-rådgivning eller chat. Du er også velkommen til at ringe – du vil altid kunne være anonym – så du kan få støtte og hjælp til de svære ting, du står i. Vi kan ikke ændre på fars rus, men vi kan hjælpe dig med at blive mere afklaret, så du bedre kan leve dit liv, hvilket du fortjener. Det kan også være du har en anden at snakke med. Det at tale med nogen om det, kan hjælpe dig, så du ikke føler dig så alene.

Mange hilsner Kim, Ung Revers

Seneste spørgsmål i brevkassen

Har du et spørgsmål?

Skriv til os omkring dine bekymringer eller spørgsmål, hvis dine forældre drikker eller tager stoffer.

Chat
Ung Revers