Hvad skal jeg sige/gøre? - Novavi Ung Revers

Spørgsmål til brevkasse

Spørg Ung Revers

Hvad skal jeg sige/gøre?

Min kæreste som jeg har været sammen med nu i snart 4 måneder, vil gerne hjem til mig…
Min far sidder altid inde i køkkenet og drikker og han råber og skriger… Jeg er bange for hvad min kæreste vil tænke om mig? Skal jeg fortælle ham det? eller håbe på han ikke er der når/hvis jeg tager ham med hjem til mig…?

Spørgsmål fra Rose (pige). Besvaret af Ung Revers 10. februar 2020

Svar fra Ung Revers

Kære Rose,

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå du synes det er svært. På den ene side, vil du sikkert gerne være ærlig og fortælle din kæreste om hvordan det er derhjemme, og på den anden side, kunne jeg forestille mig, at du skammer dig. Sådan er det i hvert fald for mange af de unge, der kommer hos os. Mange har også lært at lyve lidt overfor andre, for at dække over ens forældre, fordi man også gerne vil beskytte dem, og fordi man jo elsker sine forældre, uanset.

Hvis du har mod på det, synes jeg du skal fortælle din kæreste hvad det er, der sker. Så kan I sammen snakke om, om han skal med hjem eller ej. Din kæreste kan sikkert alligevel mærke, at der er noget, der trykker dig og så er det godt, at du fortæller det, i stedet for at han tror, det har noget med ham at gøre. Jeg ved, at det kræver mod, at begynde at tale højt om det.

Du har sikkert holdt denne del af dit liv hemmeligt længe og været bange for, hvad folk skulle tænke hvis de opdagede det. Vi skal helst alle være ”perfekte ”i dag, ligesom på Instagram og Facebook. Men sådan er virkeligheden jo ikke for de fleste. Din kæreste kan måske også støtte dig i at søge noget hjælp? Det her skal du ikke stå alene med. Det er der ingen børn eller unge, der kan eller skal holde til i længden. Du er ikke alene, der er mange derude, der kender til det du skriver om, og som har det ligesom dig. Faktisk ved vi, at der er ca. 2-3 i hver folkeskole klasse, der vokser op i et hjem, hvor der bliver drukket for meget.

Du er meget velkommen til at sende en sms eller ringe til en af vores lokale afdelinger, som du kan finde her på siden og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Med venlig hilsen
Kim fra Ung Revers

Seneste spørgsmål i brevkassen

Har du et spørgsmål?

Skriv til os omkring dine bekymringer eller spørgsmål, hvis dine forældre drikker eller tager stoffer.

Chat
Ung Revers