Skal jeg blive hvor jeg er? - Novavi Ung Revers

Spørgsmål til brevkasse

Spørg Ung Revers

Skal jeg blive hvor jeg er?

Hej UngRevers!

jeg bor i plejefamilie og har boet der i et par år nu. da jeg kom, fik jeg en masse opmærksomhed, men nu er jeg ikke så vigtig mere. jeg føler ikke at jeg er vigtig mere. Når min bror kommer ind i rummet, er der andre søde tonefalde fra mine plejeforældre. når jeg kommer ind, er de ligeglade. Jeg bliver virkelig ked af det. Nå de store børn er hjemme, krammer og griner børnene sammen med min bror. jeg sidder over i hjørnet og kigger trist på. Jeg føler ikke at jeg er kommet i den rigtige plejefamilie. Skal jeg sige det til mine plejeforældre, eller skal jeg bare prøve at passe ind?

Hilsen Sara

Spørgsmål fra Sara (pige), 13 år. Besvaret af Ung Revers 10. september 2020

Svar fra Ung Revers

Kære du,
Allerførst, hvor er det godt du skriver!
Jeg bliver meget berørt af dit brev, og vil forsøge at svare dig så godt jeg kan.
I enhver familie er det de voksnes ansvar at sørge for, at alle børn har det godt – uanset hvor man kommer fra. Jeg synes ikke det er rimeligt, at du skal have en følelse af, ikke at være ligeså værdifuld som de andre børn i familien. Jeg synes også, det er et stort ansvar at lægge over på dine skuldre, at være den der siger det. Er der evt. en voksen du har tillid til, der kan hjælpe dig med at fortælle dine plejeforældre, hvordan du har det? Hvis ikke er du velkommen til at ringe til mig, så vi kan snakke om, hvad der kan være vigtigt at få sagt, og hvordan du får det sagt. Jeg synes bestemt ikke, det er noget du skal leve videre med.
Jeg ved, at der til hver en plejefamilie hører en plejekonsulent til. Det er hendes/hans job, at sørge for at det går godt i plejefamilien. Jeg kunne tænke mig, at du fik en voksen til at hjælpe dig med, at tage kontakt til den plejekonsulent der skal sørge for, at du har det godt.
Hvis det hele virker lidt uoverskueligt, er du velkommen til at ringe til mig på: 23 69 76 21
Kh Tina L, behandler i Ung Revers

Seneste spørgsmål i brevkassen

Har du et spørgsmål?

Skriv til os omkring dine bekymringer eller spørgsmål, hvis dine forældre drikker eller tager stoffer.

Chat
Ung Revers